23 Şubat 2011 Çarşamba

GÜR SAÇLAR İÇİN OLMAZSA OLMAZ BESİNLER

Beslenme şekliniz saç bakımı için de önemli
24 Şubat 2010 ÇarşambaTekrar tekrar şampuanlayıp durulamak standart tavsiye olabilir, ancak şampuan ve saç kremi ne yazık ki özlediğiniz sağlıklı saçlara kavuşmada tek başlarına yeterli değiller. En sağlıklı ve ışıldayan saçlara sahip olmak için, biraz banyodan çıkmalı ve mutfağa yönelmelisiniz.

Amerikalı ünlü diyetiysen Dawn Jackson Blatner, konuyla ilgili ‘‘Saçınız her ay yarım santim ila 1 santim arasında uzuyor ve uzayan saç ve tırnaklarımızın, hatta yeni oluşan derimizin kaynağı beslendiğimiz yiyeceklerdir.’’ diyor. ‘‘Eğer sağlıklı bir diyetteyseniz, bütün vücudunuzda, içinde ve dışında, daha sağlıklı ve güçlü hücreler oluşacaktır. “

Beslenme ve saç uzmanlarının dediklerine göre, eğer doğuştan hassas ve seyrek saçlara sahipseniz, belki asla saçlarımız bir halat kadar sert olmayacak, ancak içinde geliştirici birçok protein ve demir barındıran iyi dengelenmiş bir diyet, bu noktada onları potansiyellerin en üst seviyesine çıkarıp, fark yaratabilecekler.

Ayrıca saçın hızlı uzaması veya güçlenmesi amacıyla piyasaya sürülen destek diyet ürünlerine de dikkat edin. Geri tepebilir. Saçlarımız, hızlı süreçlere çok yatkın değildir.

Calif-Vallejo’dan Uzman Dr. ve Dermatolojist Paradi Mirmirani, ‘‘Birçok süpermarket raflarında güzellik ürünleri bulabiliyor olmanıza rağmen, ihtiyacınız olan besleyici maddeleri yiyeceklerden almaya özen gösterin.’’ diyor. Bazı nadir durumlarda, A vitamini gibi bazı besleyici maddelerin normalden fazla alınması, saç kaybı ile bağdaştırılıyor.

Sağlıklı bir saç diyetinin kaynağı olması gereken 10 yiyeceğin neler olduğunu öğrenmek için realage.com.tr olarak sizin için hazırladığımız listeye göz atın!

Sağlıklı Saçlar İçin Yemek No. 1: Somon Balığı

İş güzellik sağlayan yiyeceklere geldiğinde, somon balığının tahtını sallamak güç. Omega-3 yağları asitleriyle dolu olmasının yanı sıra, bu yüksek kaliteli protein kaynağı ayrıca B-12 vitamini ve demir yönünden de son derece zengin. ‘‘Temel Omega-3 yağ asitleri kafa derisinin sağlığı için gereklidir.’’ diyor Los Angeles’lı diyetisyen ve Amerikan Diyetetik Birliği sözcüsü Andrea Giancoli. ‘‘Bunun eksikliği kuru bir kafa derisine ve saça neden olur, cansız bir görünüm verir.’’

Vejetaryen misiniz?

Bitkisel bazlı Omega-3 yağları için günlük diyetinize bir veya iki çorba kaşığı ketentohumu katın.

Sağlıklı Saçlar İçin Yemek No. 2: Koyu Yeşil Sebzeler

Temel Reis olun!
Ispanak, tıpkı pazı ve brokoli gibi, vücudunuzun sebum üretmek için ihtiyaç duyduğu A ve C vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Saç folikülleriniz tarafından saklanan yağlı içeriği, vücudunuzun doğal saç kremidir. Koyu yeşil sebzeler aynı zamanda demir ve kalsiyum da sağlarlar.

Sağlıklı Saçlar İçin Yemek No. 3: Fasulye

Fasulye taneleri saçınız için hakikaten yararlı olabilirler mi?

Evet doğru. Barbunya ve mercimek gibi baklagillerin, sizin saç sağlığı diyetinizin önemli bir parçası olmaları gerekiyor. Bu gibi yiyecekler sadece saçın gelişmesine yardım eden bitkisel proteinler içermiyorlar, aynı zamanda geniş bir demir, çinko ve biyotin kaynağıdırlar. Biyotin eksikliği nadiren de olsa saçın kırılgan olmasına neden olabiliyor. Kendisi de Amerikan Diyetetik Birliği sözcüsü olan Blatner, haftada üç veya daha fazla tabak fasulye veya mercimek yemeyi öneriyor.

Sağlıklı Saçlar İçin Yemek No. 4: Fındık

Sağlıklı parlak saçlar için çıldırır mısınız? Çıldırmanız gerekir.

Brezilya fındıkları doğadaki en büyük selenyum kaynaklarından biridir. Selenyum kafa derinizin sağlığı açısından önemli bir mineraldir. Cevizler ise Omega-3 yağ asidi içerirler bu da saçınıza yarar sağlar. Aynı zamanda tıpkı bademler ve yer fıstıkları gibi m

konu: Saç Dökülmesi [ Beslenme şekliniz saç bakımı için de önemli ] (Google Sidewiki'de görüntüle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder