2 Mart 2011 Çarşamba

KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ « My Blog

KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ « KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİPosted: Temmuz 7, 2008 by ¶ Leyl î LâL in Sağlık
0
KADINLARDA SAÇDÖKÜLMESİ,SEBEPLERİ
*KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİ*Dünyada herbeş kadından birinde anisaç dökülmesigörülmektedir.bu durum insanlar için can sıkan bir halalabiliyor.Saçinsanın görüntüsünde,psikolojisinde,sosyalleşmede ve günlükyaşantıda önemlibir yer tutuyor.saç dökülmesinin en önemli nedenlerini ve bunlarınasılengelleyebileceğinizi biliyor musunuz?Bilimadamları her 5 kadından birinin saç dökülmesi sorunuylakarşı karşıyakaldığını ve böylelikle bunun sadece bir erkek sorunuolmadığınıbelirlediklerini söylüyorlar. Ancak korkmayın, çünkü kadınlarınerkeklerdenfarkı; saç dökülmesi nedeninin saptandıktan sonra engellenebilirolması.İşte size 10 neden ve 10 çözüm sıralayalımErkeklik hormonları: Kadınlarda saç dökülmesinin en önemlinedeni; erkekcinsellik hormonlarıdır. Saçın gelişmesini sağlayan hücrelerandrojenhormonuna karşı hassasiyet göstererek aniden işlevlerini kaybetmeyebaşlarlar. Androjen hormonundan kaynaklanan saç dökülmesikalıtsaldır. İyihaber; hormon terapisi saç dökülmesini durdurabilir. Antiandrojen veöstrojen içeren doğum kontrol hapları ile doktor kontrolündetedavisağlanabilir.*Doğum: *Gebelik sırasında birçok kadının saçları gürleşir vegüzelleşir.Bunun nedeni; vücudun östrojen hormonunu daha fazlasalgılamasıdır. Doğumdansonra östrojen hormonunun miktarı azaldığından saçlar dadökülmeye başlar.Endişelenmenize gerek yok; çünkü bu saçlar östrojenin gebeliksırasındakoruduğu saçlardır.
*Tiroid bezi bozuklukları: *Tiroid bezinin az ya da aşırırçalışması saçdökülmesine yol açan önemli bir faktördür. Yorgunluk ya daasabiyet, hiçbirneden yokken kilo alıp verme, ateş basması ya da üşüme tiroidbezibozukluğunun belirtilendendir. Bu durumda doktor kontrolünde hormonya daiyot tabletleri kullanarak sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
*Vitamin ve mineral eksikliği:* Bilinçsiz beslenme ve diyetler saçıolumsuzetkiler. Vitamin, mineral ve protein eksikliği saçıcansızlaştırarakdökülmesine yol açar. Sağlıklı saçlar için B6, B12, C, E vebiyotinvitaminleri, kalsiyum, magnezyum, kalyum, çinko, bakır ve demir gibiamnioasitler de çok önemlidir. Eğer bu maddeler sağlıklı birbeslenme ileelde edilemiyorsa tabletlerden yararlanabilirsiniz.*Kepek:* Sağlıksız bir saç derisi, saç köklerini besleyenmaddelerin köklereulaşmasını engeller. Bu da saçların dökülmesine neden olur. Saçdökülmesiniengellemek için kepeğe karşı etkili bir şampuanın düzenli olarakkullanılması gerekir.
*İlaçlar:* Bazı tıbbi maddeler saçların dökülmesine yolaçabilir. Kansertedavisinde uygulanan kemoterapi, hipertansiyon ilaçları ve kolestroldüşürücü ilaçlar saçın gelişimini engelleyebilir. Bu durumdadoktorlagörüşülerek mümkünse ilaçların değiştirilmesi istenebilir.
*Amalgam:* Hemen hemen bütün ağır metaller gibi, diş dolgusundakullanılanamalgamdaki civa da saç dökülmesine neden olabilir. Böyle bir saçdökülmesinin söz konusu olup olmadığı saç minerali analiziyleanlaşılabilir.Bu metalin vücuttan uzaklaştırılmasıyla birlikte saç dökülmesidurur.
*Stres:* Stres ve diğer psikolojik sorunlar vücut işlevlerinisekteyeuğratırlar. Bu durum saçlara da yansır; saçlar daha hızlıdökülmeye ve dahayavaş uzamaya başlar. Bu durumda tek çözüm yolu vardır; strestenuzakdurmak.
*Mevsim değişikliği:* Bazı kişilerde ilkbahar ve sonbahardanormalden dahafazla saç dökülmesi görülür. Ancak bu endişe edilecek bir durumdeğildir.Saçlar bir süre sonra kendilerini toparlarlar.
*Bağışıklık sisteminde sorun:* Saçların aniden tutam tutamdökülmesi ve saçderisinde açıklıkların oluşması saçkıranın belirtileridir.Uzmanlar budurumu şöyle açıklarlar: “Saç kökleri vücut tarafından adetayabancı birmadde gibi zarar görürüler.” Saçlar genellikle kendiliğinden eskihalinedönerler, bazen bu onarım için aylar gerekebilir. Çinko tabletleritedaviyikolaylaştırabilir.My Blog


Keramine H STOPGREY Losyon , uzun süren araştırmalar neticesinde , saç bakım teknolojisinde yenilikçi bir bakış açısıyla geliştirilen bir üründür. Heşreyden önce saç boyası değildir. Çünkü bugüne kadarki çözüm hep beyazlayan saçı boyamak olmuştur ama ortaya çıkan zorluk, saçın doğal renginin tutmaması ve genelde hep daha koyu ve dikkat çekici, doğal olmayan renklerdir. STOPGREY tümüyle saçın köküne inerek , doğal renk üretimini sağlayan pigmentleri harekete geçirmekte , böylece daha önce saçın doğal rengi neyse tekrar üretilmesini ve saçı eskiye döndürmesini sağlamaktadır. Boya olmadığı için Kurşun ve içeriklerini barındırmayan STOPGREY bu sayede sağlığınıza da zarar vermemektedir.STOPGREY melanin yerine, saçınızı yavaş yavaş doğal rengine dönüştürecek pigmenti saç gövdesine günden güne yükler. STOPGREY'i beyazlamış saçın bulunduğu bölgeye uygulayarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder