28 Şubat 2011 Pazartesi

SAÇ DÖKÜLMESİNE KESİN VE ETKİN ÇÖZÜM tarafından yapılan Google Sidewiki girişi

SAÇ DÖKÜLMESİ EFSANELERİ Saç dökülmesi ile ilgili en yaygın yanlış inanışlar

Saç dökülmesinin çesitli nedenleri olabilir ancak bunlar olmadığından eminiz!

Saçları kesmek saçları güçlendirir veya daha hızlı uzamasını sağlar.1 Bu inanışın tam olarak nereden kaynaklandığı bilinmemektedir ancak muhtemelen erkeklerin yüz kıllarıyla ilgili gözlemlerine dayanır. Yüzünüzde ve kafanızda farklı kıl/saç tipleri vardır. Yüz kılları ve saçlar farklı özelliklere sahiptir. Saçları kesmek onları sadece kısaltır ve ne yaparsanız yapın, saçlar ayda yaklaşık 1 cm uzar.
Dar şapkalar kelliğe yol açar.2 Bu inanış muhtemelen orduda, genç erkeklerin askerlik hizmeti sırasında şapka takma zorunlulukları ve kısa süre sonra kelleşme veya en azından saçlarda azalma belirtileri göstermeleri nedeniyle başlamıştır. Bu, zamansal olarak tesadüfidir. Genç erkeklerin askerlik hizmetinde bulunduğu yaşlar erkek tipi saç dökülmesinin başladığı yaşlarla aynıdır. Bunun nedeni şapkalar değil, dihidrotestosteron (DHT) androjenidir.
Saçları çok fazla yıkamak saç dökülmesine neden olur.3 Saçlarımız için kullandığımız kimyasallar konusunda dikkatli olmak akılcı bir davranıştır; her gün kullanılan şampuanlar saç dökülmesine yol açmaz. Duş kabininde yere düşen saçlar normal saç dökülmesine veya kalıtsal saç dökülmesine bağlı olabilir ancak şampuanlama kendi başına saç dökülmesine neden olmaz.
Saçları kurutmak saç dökülmesine yol açar.4 Çok yüksek sıcaklıklara maruz bırakmak saçlarınıza zarar verebilir ancak üreticinin talimatlarına uygun şekilde kullanılan saç kurutma makinesi saç dökülmesine yol açmaz.
Saçları havluyla sertçe kurulamak saç dökülmesine neden olabilir.5 Havluyla kurulamak geri dönüşsüz saç dökülmesine neden olmaz. Saçlar normal saç uzama döngüsü nedeniyle veya zarar gördüğü için dökülebilir ancak her zaman tekrar uzar. Tekrar uzamayan saçlar kalıtsal saç dökülmesinden etkilenen saçlardır. Diğer bir deyişle, siz havluyla kurulamasanız da saçlarınız dökülür.
Saç dökülmesi baş aşağı durmakla tersine döndürülebilir.6 Buradaki teori kafaya daha fazla kan gitmesinin saç uzamasını uyaracağıdır. Kan dolaşımından bahsedersek; pek çok kişi kafa derisine kan akışının saç uzamasını ve saç dökülmesini etkileyebileceğine inanmakta haklıdır. Bu doğrudur çünkü saç folikülleriniz saçların uzaması için gereken oksijen ve besin maddelerinin sağlanması için sabit ve optimal kan akışına ihtiyaç duyarlar. Ancak kan akışı tamamen kesilmedikçe, tek başına kan akışı saç dökülmesine veya saçların uzamasına yol açmaz. Dolayısıyla, kafa derisine giden kan akışını arttırmanın saçların daha fazla uzamasına yardımcı olacağı inanışı son derece yanlıştır.
Kafanın soğuk suyla yıkanması kelliği iyileştirir.7 Saçların her sabah soğuk suyla yıkanması kan dolaşımını arttırabilir ancak kelliğe hiçbir faydası yoktur.
Saç bakım ürünlerinin aşırı kullanımı erken saç dökülmesine yol açabilir.8 Saç dökülmesi bir hastalık, bozukluk, belirli ilaçların alınması ve genetik özelliklerden kaynaklanabilir. Belirli bir şampuan veya şekillendirme ürününden kaynaklanmaz.
Sık ejakülasyon kelliğe yol açar.9 Sık ejakülasyon ile saç dökülmesi arasında kanıtlanmış hiçbir bağıntı yoktur. Ayrıca, daha fazla cinsel ilişki yaşadığınızda saçlarınızın daha az döküleceği efsanesi de doğru değildir.
Saçları boyamak saç dökülmesine neden olur.10 Saç boyama ürünlerinin çoğu, doğru kullanılmadığında saçlara ciddi şekilde zarar veren kimyasal maddeler içerir. Fakat bunlar doğru kullanıldıklarında saç dökülmesine yol açmaz.
Steroidlerin saçlara hiçbir etkisi yoktur.11 Vücut geliştirmeyle ilgileniyorsanız, anabolizan steroidler konusunda dikkatli olmalısınız. Bunlar saç dökülmesini hızl

konu: Keramine H Saç Dökülmesine Serum ve Şampuan Seti | Saç Dökülmesi | Dogalecza.com (Google Sidewiki'de görüntüle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder